Cuketový nákyp

Cuketový nákyp

Tento cuketový nákyp je jednoduchý a rýchly recept vhodný na leto i na zimu.

Porcie

4

Čas prípravy

50 minút

Ingrediencie

  • 1 stredná cuketa

  • 1 zväzok reďkoviek

  • 1 menšia cibuľa

  • 3 strúčiky cesnaku

  • 1/2 vaničky tvarohu

  • 3-4 vajcia

  • 100 g uvarenej quinoy

  • 60 g strúhanej mozzarelly light

  • soľ

  • čierne korenie

  • kari

  • sušená paprika (aj iné korenie podľa chuti)

Výživové hodnoty

Sacharidy? % (? g)
Tuky? % (? g)
Bielkoviny? % (? g)
Kalórie?

Postup

  • Cuketu, reďkovky, cibuľu a cesnak nastrúhame najemno, trošku posolíme a necháme “vypotiť”.
  • Medzitým si zmiešame ostatné ingrediencie.
  • Po chvíli zo zeleniny vytlačíme prebytočnú vodu, pridáme do pripravenej zmesi a poriadne premiešame.
  • Rúru necháme predhriať na 180 °C.
  • Formu vymastíme olivovým olejom, pridáme nákyp a pečieme približne 40 minút (podľa toho, akú vysokú vrstvu nákypu máte).

Tipy

Tento cuketový nákyp môžete počas teplých letných mesiacov podávať aj studený.

Pred pečením cuketu nasoľte, nechajte odstáť a vymačkajte z nej vodu, aby ste nemali nákyp príliš vodnatý.